Valborgsmässoafton.

2008-04-30 12:53:42 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Gah, ska bli så jävla skönt att få komma härifrån idag.
Är sånt kaos på avdelningen just nu, så jag tror jag avlider.
Nu är de överfullt med patienter. Många av dom skriker och klagar mycket, och de är för lite personal så allt blir jättestressigt, och sånt klarar jag verkligen inte av. Blir hundra gånger jobbigare att äta när de är så mycket liv runt omkring en vid måltiderna.

Igår träffa jag ju en dietist. Vi gjorde upp lite bättre kring min mat och jag ska nu i veckan få en lista på alterntiv jag kan äta till frukosten.

Anna var här igår eftermiddag. Det var lika trevligt som vanligt. Vi löste först korsord tillsammans efter min näringsdryck. Sedan gick vi till Cheapy, och efter de hem till henne. Men hann tyvärr bara ta ett bloss på hennes balkong, sedan var de bara att vända tillbaka till avdelningen för att äta kvällsmiddag.

Vid 4-tiden idag, kommer mamma hit, och då ska vi gå och handla först, och sedan gå hem till henne och äta middag. Sen ska jag fixa iordning mig lite, och efter de, gå till lysingsbadet för att umgås med mina klasskamrater (plus några fler). Får se hur länge jag orkar vara med. Brukar ju gå och lägga mig vid 9-tiden, så jag lär nog inte vara med hela kvällen ut. Men de ska bli jäkligt trevligt iallfall.
Längtar till kvällen som bara den nu :)

Kommer tillbaka till avdelningen imorgon, lagom till lunchen. Det längtar jag inte till.

All good things comes to an end.

2008-04-29 13:09:26 / 10 kommentarer kommentera inlägget?..


Två år och en vecka.

Ingen sushi.

2008-04-28 12:48:11 / 6 kommentarer kommentera inlägget?..


Har precis ätit lunch nu. Fisk med potatis serverades de idag, med apelsin till "efterrätt". Maten var som vanligt väldigt smaklös, men de fixade jag till med massa kryddor. Som vanligt :P

Igår var jag ju som sagt hemma hos mamma. Vi gick ner till lager 157 och kollade lite.
Jag köpte en t-shirt för 20 kronor och ett par trosor. Fanns inte så mycket där tyckte jag.
Inget som var så där vrålbilligt som de fanns förr där.
Efter de gick vi till konsum och handlade. Tyvärr var sushin slut, så de blir att äta de på onsdag istället.
Sen gick vi hem till mamma och åt middag och kollade på tv.
Åkte sedan tillbaka till avdelningen vid kl 8 på kvällen.

Idag har jag inget planerat direkt. Bara att jag ska gå på en promenad i eftermiddag och så ska jag nog gå och köpa mig en tidning kanske. Kanske tar mig en tupplur sedan också, för jag är så jäkla trött, och sova är ett bra tidsfördriv här.

image11

Söndag morgon.

2008-04-27 08:18:44 / 5 kommentarer kommentera inlägget?..


Så ligger man här igen har sin lilla tvångsvila efter dagens frukost. Lika tråkigt och jobbigt som vanligt. Blir ju så trött av all den här vilan. Längtar tills jag blir av med den, men tydligen så är de långt kvar innan dom tar bort den.

Är så lungt och skönt just nu på avdelningen. Vi är endast cirka 6 patienter just nu. Det brukar vara uppemot 15 stycken annars. Många har blivit utskriva och en hel del är på permission.
I eftermiddag får jag också troligtvis permiss. Då ska jag, mamma och Karin gå ner till lager 157 och kolla lite på kläder, sen ska vi hem till mamma och då ska vi nog äta sushi. Har aldrig ätit de, så de ska bli spännande. Kommer nog tillbaka till avdelningen framåt kvällen skulle jag tro.

I veckan som kommer så blir de en ovanligt lång permission på onsdagen, om jag får som jag vill. Är ju valborg då, och klasskamraterna m.fl ska ha fest då, och den vill ju jag också vara med på. Fast jag ska inte dricka, men kommer nog bli kul iallafall.

På tisdag nästa vecka så ska jag träffa en dietist. Vi ska gå igenom vad jag ska äta och hur mycket, eftersom jag tycker att jag får på tok för mycket mat till lunchen och middagen. Vi ska också se om de finns lite fler alternativ till min frukost, då jag är riktigt trött på att äta samma sak varje morgon. Det börjar bli lite tjatigt faktiskt.

It´s all in my head.

2008-04-24 21:09:13 / 7 kommentarer kommentera inlägget?..



Jag är endast här för att gödas.
Att de ska vara så svårt att förstå att anorexia sitter i huvudet, och ingen annanstans.


På tok för mycket fokusering på vikten, eller rättare sagt, de är bara fokus på min vikt. Mina tvång och tankar verkar inte spela någon roll alls.


Förresten, ni kan sluta skriva kommentarer om hur ni beundrar mig för att ni tror jag är stark, vilket jag inte alls är, och jag förstår inte vart folk fått de ifrån heller.

 

Aja, nu ska jag sova, och som vanligt är min högsta önskan att jag ska vakna upp imorgonbitti och vara helt fri från den här jävla sjukdomen. Godnatt.


Onsdag.

2008-04-23 21:18:59 / 3 kommentarer kommentera inlägget?..


Förmiddagen var som dom flesta andra förmiddagar. Bara massa mat och näringdryck, med korsordslösning och tidningsläsande därmellan. Dricka kaffe och röka hann man också med lite då och då.

På eftermiddagen kom Anna hit. Vi löste korsord tillsammans, och sedan gick vi ner till Åhléns och Hemköp. Anna skulle köpa en present till sin bror och jag skulle handla tuggummin. Vi passade på att testa lite fula diadem och sommarmössor när vi ändå var i farten. Riktigt snygga blev vi ;)
Hann inte med så mycket nere på stan eftersom jag bara fick vara ute i en halvtimme, tyvärr.

Precis innan kvällsmaten kom mamma och Karin hit. Karin hade slut på cigaretter och behövde låna några av mig. Hann inte mer än att ge henne ciggen typ, så var de dags för mig att äta, och då gick mamma och Karin hem.

Imorgon är det den värsta dagen på veckan. Kommer må dåligt hur eller hur imorgon efter vägning, spelar ingen roll vad vågen visar. För om jag gått upp i vikt kommer jag må dåligt utav de, och om jag gått ner eller står still kommer jag må dåligt av tanken på att vara längre här och att jag får extravak då.

Nä, nu ska jag försöka sova. Godnatt!

Oväntat besök nr 2.

2008-04-22 19:54:14 / 3 kommentarer kommentera inlägget?..


Fick oväntat besök på förmiddagen idag också. Tesa, Linnéa och Josua kom hit för att hälsa på. Vi spelade kort och prata lite. Hade fått mina student-trosor också, som Tesa hade med sig. Står "Student 2008" på baken, och sedan mitt namn på sidan där framme på trosorna.

Eftermiddagen var mamma här hos mig, under middagen och efter under min vila.
När vilan var avklarad gick jag till Mickan för att kolla in hennes nya lägenhet. Marie var där också.
Mickans lägenhet var så mysig, och jag blev ännu mer sugen på att flytta nu när jag sett hennes lägenhet.
Hann tyvärr inte stanna där så länge eftersom jag skulle tillbaka till avdelningen och dricka min näringsdryck, som jag precis gjort nu. Kom ju en halvtimme försent, så imorgon skulle tydligen min promenadtid kortas ner. Tycker de är så jävla fel, iochmed att jag inte rörde mig mycket alls, utan bara satt den mesta tiden jag var borta.

Imorgon är de antingen ett besök hos psykologen som gäller, eller om jag inte ska dit, så ska jag och Anna ner på stan. Hoppas på de sistnämnda :)

Oväntat besök.

2008-04-22 08:38:05 / 2 kommentarer kommentera inlägget?..


Igår eftermiddag fick jag oväntat besök av Robin. Han kom på besök eftersom vi hade två årsdag. Trodde faktiskt inte han skulle komma ihåg de, han är inte så bra på att minnas sånt nämligen.
Så de blev en glad överraskning.
Robin sa att han hade tänkt köpa nåt, men han hade bara åtta kronor, och de får man ju inte så mycket för.

Vi satt ett tag och snacka på mitt rum, och på balkongen i väntan på att jag skulle bli "fri" från personal efter min näringsdryck.
Sedan gick han och jag hem till honom, för jag hade fått post och så skulle jag hämta lite saker.
Efter de gick jag själv ut på en promenad i de fina vädret. De behövde verkligen jag, för efter de mådde jag mycket bättre än vad jag hade gjort tidigare under dagen.

Posten jag hämtade hos Robin innehöll en lott, som jag hade fått efter jag hade börjat premenuera på en tidning. Vann faktiskt 30 kr på den. Precis vad jag behöver nu när jag är helt luspank. Nu gäller de bara att priorietera. Antingen blir de ett paket cigg, eller tuggummin och en broderiram.
Har inte riktigt bestämmt mig än.

Idag känns de ungefär som igår. Mår inte bra nu på morgonen och jag kan inte riktigt säga vad de beror på för de vet jag knappt själv, men de går väl förhoppningvis över snart.

I eftermiddag kommer mamma hit och sitter med mig under middagen och efteråt, sedan ska jag kanske gå hem till Mickan för att kolla in hennes nya lägenhet. Men då måste jag må lite bättre, annars är jag nog inget vidare till sällskap skulle jag tro.

Två år.

2008-04-21 12:42:44 / 6 kommentarer kommentera inlägget?..


Idag är de en sån där jobbig dag, när maten är otroligt ångestframkallande och ingenting känns bra. Skulle bara vilja sova bort alltihop, men tyvärr så går ju inte de. Om bara mamma eller pappa kunde hitta en lägenhet åt mig, så jag verkligen kan ha nånting att se fram emot, då skulle allt bli lite lättare kanske. Då har jag nånting att verkligen längta efter. Visst, bo hos mamma ett tag har jag inget emot, men de känns ju inte lika lockande som ett eget boende.

Framåt eftermiddagen ska jag ta mig en promenad i de fina vädret iallafall. Vet inte än riktigt vart jag ska gå, kanske ner till hamnen? Helst skulle jag vilja gå lite i skogen men finns ju ingen skog i närheten här tyvärr.

Btw, idag är de två år sedan jag och Robin blev tillsammans.

Söndag.

2008-04-20 12:49:35 / 11 kommentarer kommentera inlägget?..


Så var man tillbaka på avdelningen igen efter helgen lilla permission.
Åkte hem till min mor igårkväll. Vi kollade på filmen "Marvins döttrar". Jag såg dock inte hela, för jag var så trött. Är ju van vid att lägga mig vid nio-tiden. Vaknade sedan mellan kl 5-6 nån gång imorse. Inte så kul, med tanke på att mamma och Karin går upp vid kl 8 typ. Satte mig då vid tv:n och tittade lite, duschade och tog min älskade morgoncigg. Sedan när dom andra vaknat åt vi frukost tillsammans, iaf jag och mamma. Efter frukosten så gick jag hem till Anna och umgicks med henne en stund innan de var dags att bege sig tillbaka till psyket för att äta lunch.

Gick ju hem till Robin igår under min promenad. Försökte först lura honom att jag hade rymt, sedan att jag hade skrivit ut mig. Det sistnämda gick han iallafall på för en kort stund.
Fick träffa min kisse för första gången på länge då också.
Han hade verkligen växt på sig sen sist man såg honom.
Jisses, vad jag saknar min katt :(

Det märks verkligen att jag inte använt mina ben på länge. Har fan träningsverk nu efter bara två promenader.
Med tanke på hur korta promenaderna varit så är de illa. Men de lär väl försvinna när jag börjar bli mer van.

På egna ben.

2008-04-18 17:38:47 / 6 kommentarer kommentera inlägget?..


Första gången nere på stan idag på ca sju veckor, utan rullstolen. Kändes så jäkla bra att få börja gå igen.
Var nere där med mamma efter lunchen. Handlade två nya broderiramar + nytt väv, och så köpte jag lite nödvändigheter på hemköp, såsom juice, havremjölk, cigg, tuggummi och en korsordstidning.

Längtar så mycket tills imorgon, ska bli så härligt att få sova hemma hos mamma. Ska äta frukost där också, och sedan komma tillbaka till avdelningen precis innan lunchen. Kanske man hinner ta en sväng hem till Anna också på kvällen :)

På eftermiddagen imorgon ska jag änga min halvtimmes promenad till att gå hem till Robin. Han vet inte om att jag inte behöver rullstolen längre, eller att jag får gå helt själv utan personal. Ska försöka lura i honom att jag rymt från psyket :P Hoppas han bara inte läser de här nu, men de tror jag inte han gör.

Den lyckan varade inte länge.

2008-04-17 17:49:45 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Min kontaktperson ringde nyss en dietist, och frågade om min kost var tillräckligt som den är nu, och självklart var den inte de. Iallafall inte om jag ska röra på mig, så nu ska dom lägga på lite extra på frukosten :( En macka till, och för mig är de mycket just nu.

Rullstolsfri redan!

2008-04-17 17:44:22 / 2 kommentarer kommentera inlägget?..


Blev av med rullstolen tidigare än vad som hade blivit sagt! Så jävla glad över de. Får nu gå lite varje dag, ca en halvtimma tror jag. Utan personal t.o.m. Känns nästan overkligt :P
Om jag börjar gå ner i vikt igen, nu när jag får börja gå så drar dom in de igen, vilket jag förstår, men jag har inte tänkt att springa och ha mig ute, så personalen kan vara lugna.

I helgen ska jag få sova över hos mamma också, från lördag till söndag. Ska äta frukost hemma hos mamma då, och sedan komma tillbaka till avdelningen till lunchen på söndags förmiddagen. Nu har jag äntligen lite att se fram emot.

En bra dag har de varit, har inte haft tid till att tänka och må dåligt. Anna var nämligen här på eftermiddagen, och de piggar alltid upp. Vi spelade schack och domino. Det var kul de :) Hoppas de lilla som är kvar av dagen också blir bra nu, för ledsen orkar jag som sagt inte vara längre. Även om jag har en väldans ångest nu efter maten, eftersom det var en så stor portion och jag är verkligen proppmätt, så tror jag inte de ska förstöra resten av dagen. Hoppas inte de iallafall.

0,5 kg.

2008-04-17 08:27:20 / 3 kommentarer kommentera inlägget?..


Det var vad jag hade gått upp sedan förra vägningen. Är lättad över att de inte blir någon ytterligare bevakning och att de går framåt, men samtidigt så ger de en jävla massa ångest också. Men ska försöka bara se dom ljusa sidorna i de hela och inte tänka för mycket dumma tankar om de. Den enda vägen till att bli frisk är ju tydligen att jag går upp i vikt säger dom här, så jag får väl tro på vad dom säger då.
Nu hoppas jag på att den här dagen blir tjutfri och inte som igår. Det orkar jag bara inte med. Då kommer jag fan gå och lägga mig och inte vakna förens allt är bra igen.


image9

(en bild från förra fredagen. ett desperat sätt att försöka bli utskriven på kanske?
och det är precis så där jag känner mig idag efter vägningen)


Inte bra alls.

2008-04-16 17:54:02 / 8 kommentarer kommentera inlägget?..


Hemsk, hemsk dag. Vaknade imorse och kände mig hyper. Ville städa och massa sånt, plocka och pyssla, ja allt möjligt. Städade lite i dagrummet, och på mitt eget rum. Sedan rasade allt vid lunchen. Grät och hade mig. Allt kändes allt plötsligt bara så jävla jobbigt. Tror de beror på att jag är så himla trött på att vara här, och inte kunna leva normalt.
Sedan fortsatte de fram tills middagen. Känner mig som en barnunge när jag sitter och bölar vid matbordet, men jag kan bara inte hejda mig. Försöker rycka upp mig men de går inte. Nu efter middagen känns de lite bättre, när jag snackat av mig lite med personalen och så.

Onsdagar är alltid jobbiga, för då tänker jag så mycket på vägningen som ska ske på morgonen dagen efter. Oroar mig så mycket att jag inte ska ha gått upp tillräckligt, så de blir extra vak på mig. Och att om jag inte gått upp, så betyder de att jag måste vara här längre, och de vill jag verkligen inte!
Tänk, när jag kom hit så förväntade jag mig dagvård, de vill säga äta här på avdelningen, sova hemma och gå i skolan. Istället blir man inlagd. Dom sa dessutom att jag bara skulle vara inlagd i några dagar. Nu har de gått flera veckor, och de räknar inte jag som några dagar direkt.

Nä, fy tusan för den här dagen. Tur att den är slut snart. Imorgon har jag mer att se fram emot, för då kommer Anna hit. Fredagen ser jag också fram emot, för då har mamma fått lite pengar, så då ska vi ner på stan och handla. En dröm tills dess är ju att jag slipper ha rullstolen då, men de kan jag ju bara glömma.

Tyst som i graven.

2008-04-15 17:43:48 / 8 kommentarer kommentera inlägget?..


Något besök av Robin blev de inte, däremot kom mamma hit. Vi fick skramla ihop hennes sista pengar så jag kunde få cigaretter. Låter säkert löjligt, men jag grät nästan så röksugen som jag var på eftermiddagen. Så de var tur att mamma kunde få fram lite pengar iaf. Nu måste dom där cigaretterna räcka enda tills på fredag. Undra hur fan de nu ska gå till...

Fan, den enda som snackar hyffsat mycket blev också helt plötsligt utskriven idag, så nu är de tyst som i graven här.
Inte ofta så många skrivs ut på en och samma gång. Jag har inte varit med om de under dom här sju veckorna som jag varit här iaf. Aja, imorgon när jag vaknar är de säkert ett helt gäng nya patienter, de brukar vara så.

Lunch.

2008-04-15 12:40:07 / 2 kommentarer kommentera inlägget?..


Så var lunchen avklarad. Ligger nu och har "tvångsvila" i en halvtimme. Längtar verkligen tills jag blir av med den. Man blir så trött av att behöva vila flera gånger om dagen fastän man egentligen inte vill de. Troligtvis får jag reda på torsdag vilken vikt jag måste nå för att slippa vilan. Även rullstolen får jag reda på när jag slipper då. Hoppas de bara är några få kilon till dess. Bevakningen efter måltiderna ska också diskuteras då. Känner nämligen inte att jag behöver den längre efter näringsdryckerna och frukosten. Däremot lunchen och middagen vill jag behålla bevakning efteråt, de kan jag inte släppa riktigt än tror jag. Gäller ju att inte gå allt för fort fram, så inte allt faller tillbaka igen så jag måste börja om på ruta ett igen.

I eftermiddag kommer mamma hit, och förhoppningvis Robin också. Behöver lite saker hemifrån, såsom min vårjacka (för varmt med vinterjacka nu ju), lite kläder och min morgonrock :P Skulle gärna vilja ha hit min katt också, men de är väl för mycket begärt :D

GAH, nu måtte de väl ändå kom in någon ny pratglad patient. Var helt dödstyst vid frukosten, och de var inte mycket mer snack vid lunchen heller. Tystare lär de väl bli vid middagen när ytterligare en patient skrivs ut.

Måndag kväll.

2008-04-14 19:06:27 / 7 kommentarer kommentera inlägget?..


Jaha, så var den här dagen snart slut.
Pappa var nyss här på besök. Hade helt glömt bort att han skulle komma, även fast mamma ringde och sa de på eftermiddagen. Det var iallafall kul att ha honom här. Vi pratade om lite allt möjligt, om saker vi ska göra, inom snar framtid och sedan när jag blir frisk och utskriven.

Någon sjukgymnastik blir de inte mer. Blev "osams" med sjukgymnasten iförmiddags, och tänker inte gå dit mer. Får ändå inte ut nånting av de, iallafall inte de som är meningen att jag ska få ut, alltså att jag ska kunna se min kropp på en realistiskt sätt, få en bättre kroppuppfattning helt enkelt. Det får jag fixa på nåt annat sätt istället.

Sista näringsdrycken nu då. Ska ta en med tropisk smak, den är riktigt god den! :) Under bevakningen efter drycken blir de att brodera vidare på mitt nya broderi och sedan ska Anna ringa. Sedan är de läggdags för mig tror jag. Skulle kunna lägga mig redan nu, så trött som jag är :P

Helgen.

2008-04-14 08:17:36 / 2 kommentarer kommentera inlägget?..


Var hemma hos mamma i lördags. Vi gjorde ingenting egentligen, utan vi umgicks mest bara, pratade och kollade på tv och lite på film. Mådde inte så bra under helgen, vet inte varför, var mest bara nere, men de har gått över nu :P
Nästa permission ska vi i familjen hitta på nåt skoj, förhoppningvis ska vi på bio, men de verkar inte gå så många bra filmer nu tyvärr.

Den här veckan kommer nog gå segt, många patienter blir utskrivna, så de blir mest bara gamlingar kvar här :(
Blir liksom lite mer fart i de hela när de finns lite yngre patienter som håller igång vid måltiderna. Nu kommer de bli helt tyst och tråkigt. Men men, när patienter skrivs ut kommer de ju alltid in nya, och jag får väl hoppas på att de är någon pratglad person som kommer in då :P

Skulle egentligen ha sjukgymnastik på morgonen nu, men jag känner inte riktigt för de. Så vi avbokade den tiden. Förhoppningsvis kan någon i personalen ta ut mig, ner på stan sedan vid tio-tiden så jag kan köpa en ny broderiram och nya havregryn eftersom dom tog slut imorse. Är ju så fint väder idag också så de kan vara lite skönt att få kommer ut lite.

2:an

2008-04-11 22:24:22 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Nytt rum idag. Stod inte ut i rummet jag hade, eftersom de blir som en bastu där inne på eftermiddagarna. I de nya rummet är de svalt och skönt :) Här kommer jag trivas bättre.

Dagen i helhet har varit bra. Mycket stoj och stim på avdelningen idag. Vet inte vad de var med oss patienter faktiskt. Alla var helknäppa typ, och vi skratta åt allt och inget.

Under lunchen var mamma med. Efter jag hade avklarat min tvångsvila efter maten, så rullade vi till skolan och hämtade min studentmössa och dess tillbehör. Sen gick vi till Willys och handla lite, såsom sköljmedel och andra "jätteroliga" saker :P

Nej, nu säger jag godnatt för nu ska jag sova!

Torsdag.

2008-04-10 21:42:00 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Den här dagen har gått bra. Har inte varit ledsen och så, och de skrämmer mig på ett sätt. Känns som allt bara kommer rasa snart. Eller jag vet inte, men de är något som inte känns rätt.

Eftermiddagen var trevlig, för Anna var här på besök. Vi satt mest och snackade, och jämförde våra korsord, för att se om vi skrivit lika och så. Efter besöket fick jag prata med min läkare, men vi kom inte fram till mycket, utan vi ska prata mer på lördag, när min kontaktperson kommer hit. Men som de verkar idag under samtalet kommer de fortfarande vara lika strängt ett bra tag framöver :(
Ser iallafall fram mot lördagen. Då är de permission hos mamma som gäller, mellan kl 17:30 till 22:00.

Måste se till att komma till skolan snart också. Har ju fått min studentmössa och allt som hör till. Jag ska fråga om jag kanske kan få göra de imorgon, antingen under bevakningen efter nån näringsdryck eller när mamma kommer hit vid lunchen.

Tack gode gud!

2008-04-10 08:28:47 / 5 kommentarer kommentera inlägget?..


Yes! Jag hade gått upp! Så de blir ingen dynget-runt-bevakning. Tack och lov! Är så himla lättad över de. Och jag är dessutom glad att jag har gått upp i vikt, för de är ett steg närmare till att bli frisk och utskriven. Även om de är otroligt många kilon kvar tills jag blir utskriven och får mer frihet så är de ändå ett steg på vägen.

Snart är de arbetsterapi som gäller. Ska ner dit och pyssla och köpa lite mer tråd.
På eftermiddagen kommer Anna hit och livar upp stämmningen lite. Det ska bli kul :)
Hoppas på att jag får prata med min läkare idag, och se hur vi ska göra med allting. Allt de där om permissioner och rullstolen b.la. Men tror hon är sjuk just nu, så lär väl inte bli nånting med de idag tyvärr :/

image8

Onsdag kväll.

2008-04-09 19:07:59 / 2 kommentarer kommentera inlägget?..


Äntligen är den här dagen snart slut. Hoppas jag inte kommer vara allt för orolig inför morgondagen sedan när jag ska sova. Men är riktigt trött just nu, så förhoppningvis så kommer jag somna rätt fort. Orkar fan inte lika och grubbla och ha mig.

Mamma kom hit på lunchen och satt med mig, som jag skrev tidigare att hon skulle göra. Hon hade köpt med sig en broderiram till mig, så nu har jag börjat på ännu ett broderi :D Alltså snart kommer de säkert börja växa gråa hårstrån på mig, så tantig som jag är.

Efter lunchen rullade vi ner till sjukhuscafeterian, eftersom mamma var hungrig och jag var sugen på kaffe. Sen när jag var tillbaka på avdelning satt jag och väntade på min psykolog. Personalen här sa att hon skulle komma kl 14:00 men de stämde tydligen inte. Klockan 15:00 var den rätta tiden.
Kändes bra att prata av sig lite. Hon tror verkligen på mig och tycker jag ska få de lite friare så snart som möjligt. Med de menar hon att hon tycker jag inte ska behöva sitta i rullstol så fort jag ska utanför avdelningen, gå till skolan oftare och ha längre permissioner hemma hos mamma. Inte bara fyra timmar i veckan som jag har nu. Hon ska prata med min läkare snart, och diskutera de där med henne. Hoppas, hoppas hoppas de går bra!

God morgon.

2008-04-09 09:57:21 / 2 kommentarer kommentera inlägget?..


Blä på sådana här dagar. Känner på mig redan nu att dagen inte kommer bli bra. Är redan nervös inför imorgon när de är vägning. Tänk om jag inte gått upp 0,5 kg? Usch, får försöka att koppla bort tankarna på vad som kommer ske då. Är ganska säker på att jag gått upp de, eller mer, så jag borde känna mig lugn.

Mitt på dagen kommer mamma hit och är med mig vid lunchen. Sen vid två-tiden kommer Eva, min psykolog hit. Har inte pratat med henne nu på flera veckor. Känns oftast bättre efter jag pratat med henne faktiskt. Hon kan få mig lugnare och mindre stressad.

Snart är de dags för dagens första näringsdryck. Den är alltid den "lättaste". Ska samtidigt fortsätta på mitt nya broderi. Jag ska hänga upp alla mina broderier på väggen, har två hitills. Vill se hur många jag hinner göra innan jag kommer här i från. Som de känns nu lär jag ju ha ett hundratal broderier på väggen innan jag är hemma igen :/

" Jag behöver min sömntablett nu! För jag somnar snart."

2008-04-08 22:13:22 / 6 kommentarer kommentera inlägget?..


Dagen började med ett besök av Josua. Det var trevligt de. Två i personalen frågade senare om han var min pojkvän. Även fast dom sett Robin när han har varit här. Dom kanske tror jag har fler än en kille? :D

Efter lunchen gick jag ner till arbetsterapin en stund och satt där och broderade lite. Passade på att köpa mer tråd när jag ändå var där nere, är nämligen mycket billgare där än i syaffären.
På eftermiddagen kom pappa också på besök. Det var också trevligt. Han fick bevaka mig efter middagen istället för personalen.

Gick in på Maries blogg för en stund sedan, och läste ett inlägg hon hade skrivit igår.
Det är sånt som hon skrev där, som får mig att vilja bli frisk igen. För de vill jag verkligen bli.
Finns inte en enda bra grej med anorexi. Verkligen ingen.
De sabbar bara så jävla mycket, och jag hoppas verkligen jag blir frisk så snart som möjligt.
Är så trött på den här skiten, så de finns bara inte.

Suck.

2008-04-07 19:04:01 / 2 kommentarer kommentera inlägget?..


Meningslös dag. Så känns de iallafall. Blir både glad och deppig av de fina vädret. Glad för att de är skönt att sitta ute på balkongen när solen skiner på där. Deppig för att jag inte får gå ut. Eller jag får ju, men hur kul är de då att sitta i rullstolen med personal med sig? Då kan de lika gärna vara.
Kom ut iallafall lite på dagen med mamma.
Köpte broderiväv och en ram till mitt broderi som jag börjat på nu.
Och imorse hade jag sjukgymnastik med Femke. Körde lite yoga b.la vilket var skönt. Däremot fick jag ingen massage, och de blev jag besviken på :P Nu ska jag ta dagens sista näringsdryck, röka och brodera lite till, sedan kan den här dagen vara slut tycker jag.

Fotoutställning.

2008-04-06 17:53:32 / 7 kommentarer kommentera inlägget?..


Vernissagen gick bra. De kom hyffsat med folk, inte överdrivet många men inte några heller.
Västerviks tidningen fotade oss fotoelever, så imorgon kanske vi hamnar i tidningen.
Fick åka rullstol till utställningen och tillbaka till avdelningen. Trodde seriöst jag skulle frysa ihjäl på vägen tillbaka. Fryser fortfarande och de är snart två timmar sedan jag kom in.

Imorgon är de sjukgymnastik som gäller på morgonen. Hoppas jag får massage då ;)
På eftermiddagen ska jag till syaffären och köpa lite saker så jag kan brodera nåt nytt, nu när jag är klar med mitt broderi. Usch, jag är ju som en gammal tant.


image7

(bilden jag har med på utställningen)

Permission.

2008-04-05 20:45:55 / 10 kommentarer kommentera inlägget?..



Som sagt, fyra timmar hemma hos mamma idag. Trevligt som tusan :)
Passade på att tvätta som vanligt när jag var hos mamma, eftersom att de tar ca 8 timmar sammanlagt att tvätta sina kläder här. Fotograferade lite också. Så nu har jag lite nya bilder som jag ska pyssla med i photoshop om dagarna.

Imorgon är de fotovernissage som gäller uppe på kulbacken. Vi i fotogruppen har en fotoutställning där med temat Skal. Om de är fint väder så har mamma och pappa sagt att dom kan köra mig i rullstolen upp dit. Haha, stackars dom säger jag bara. Är ju en bra bit dit, och sen ska man ju hem också liksom. Aja, vi får se hur de blir med de där.


image6

Mättare kan ingen vara.

2008-04-05 12:38:55 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Jisses, är så mätt nu efter lunchen så jag skulle behöva en rullator för att inte tippa framåt när jag går :D

Klockan två ska jag på permission hem till mamma. Då ska vi fira Karin som fyllde år i måndags. Fyra timmars permis är inte mycket, men iaf nåt. Skönt att få komma här ifrån ett tag. Umgås med familjen och så, och äta mammas mat. Är så trött på sjukhusmaten så de finns inte. Den är inte speciellt god, portionerna är bautastora och det är typ alltid samma mat. Potatis med fisk eller nån gryta med kött och massa morötter.

Smakade en ny näringsdryck idag. Apelsinsmak, så sjukt god. Om de inte vore en näringsdryck hade jag kunnat dricka hur mycket som helst!

image5

Hel portion.

2008-04-04 19:02:52 / 5 kommentarer kommentera inlägget?..



Började med hel portion idag. Från början hade jag halv portion, sedan 75 % och nu ska jag äta en hel. Inte de lättaste då portionerna är gigantiska.

Har fått ett krav på att jag måste ha gått upp 0,5 kg tills nästa torsdag annars kommer jag få dynget runt-bevakning eftersom personalen här tycker att min viktuppgång går på tok för sakta. Måtte jag gått upp de då, för inte vill jag ha med mig någon precis hela tiden. Tänk dig att ha någon som sitter med när du sover eller ska gå på toaletten, eller duscha. Nä, fy fasen. De får inte ske!


Nya näringsdrycker.

2008-04-04 15:32:08 / 3 kommentarer kommentera inlägget?..



Idag kom de nya smaker på näringsdryckerna. ÄNTLIGEN! Är så trött på dom jag har haft nu, så kul med lite nya smaker. Har hittils bara druckit en av dom nya (vanilj/citron) och den var faktiskt riktigt god. Ikväll ska jag testa apelsin tror jag.

Som vanligt var de problem med min mat idag. Tål ju inte lök i maten, och de är meningen att köket ska ta bort den men dom hade istället gjort soppa till mig, och jag hade beställt kroppkakor. De tycker jag verkligen om, så istället får man nåt annat :( Blir så sur på att de aldrig blir rätt!

image3

Internet!

2008-04-03 19:46:23 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Nu har jag skaffat mig mobilt bredband.
Så nu har jag nånting att varva mitt korsordslösande och broderande med här på avdelningen.

Idag har jag varit här i en månad. Känns inte som de faktiskt, känns som jag bara varit här i en vecka eller nåt. Man tappar tidsuppfattningen lite, och jag håller knappt koll på vilken dag de är, då alla dagar är likadana. Äta, äta och äta. De är typ de enda jag gör. Först frukost, sen näringsdryck, lunch, näringsdryck, middag och sen en sista näringsdryck på kvällen. Näringsdryckerna är hemska, då dom smakar milkshake och de är inget jag föredrar men imorgon kommer de nya smaker, och dom är nog mer som juice om jag förstått de hela rätt. När jag väl är ute så är jag med personal och måste åka rullstol. Känns så löjligt att åka de, när man inte har nåt fel på benen.

Ska försöka skriva lite här varje dag, precis som jag tänkte när jag skaffade blogg förra gången. Får se om jag klarar av de den här gången.


image1

  
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu